torek, 19. februar 2013

Penguin updejt

Google je pred kratkim sprožil webspam updejt ki se imenuje Penguin update. Medtem ko oni trdijo, da je prizadel le približno 3.1% vseh svetovnih strani,  3.1% večinoma v komercialnih ključnih besedah, je bilo prizadetih dejansko veliko več spletnih strani po navedbah različnih virov.

Včasih je veljalo pravilo da čimveč povezav vam dizajnerji priskrbijo imate boljše pozicije v iskalniku, danes z novim updejtom vam te iste povezave škodijo. Večina slovenskih web dizajn podjetij in tudi svetovnih je uporabljala spretno bližnjico in sicer na hitro so z avtomatičnimi programi popisali vašo stran na različne bloge, forume, direktorije v nekaj dneh so vas prpeljali s pomočjo spama na vrh, takrat je to delovalo, saj iskalniki niso imeli razvitega orožja v boju proti spam-u.  Danes temu ni več tako, kajti  Google je razvil orožje, ki ne samo da kaznuje uporabnike z veliko povezavami, ampak jih tudi izključi iz indexa ali popolnoma izginejo iz iskalnih zadetkov.

 Veliko spletnih strani so novi updejti že močno prizadeli, veliko jih še bodo, približno 30% vseh spletnih strani je popolnoma izginilo v iskanih zadetkih, kljub temu, da so nekoč bila prva, sedaj jih ni nikjer več, tudi na 2000 listu ne. Končajo v takoimenovanemu sandbox-u, kjer večina podjetij ostane zavedno in le slabih 5% se dejansko reši iz sandboxa. V kolikor ste kadarkoli naročevali optimizacijo, boste kmalu doživeli njihovo usodo, zato ukrepajte čimorej in najamite podjetje, ki bo odstranili vse poveyave do vaše strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar